شاید یکی از پرتکرارترین سوالات هنگام و حتی بعد از خرید عسل این است که چطور عسل طبیعی را تشخیص دهیم؟
واقعیت این است که بخش زیادی از عسل تولید شده در کشور از نوع عسل تغذیهای هستند. عسل تغذیهای به عسلی گفته میشود که در آن زنبور به جای شهد گل از آب شکر و یا انواع شربتها تغذیه کرده باشد. متاسفانه تشخیص این نوع عسل از عسل طبیعی برای فرد عادی تقریبا غیر ممکن است.
به طور خلاصه باید گفت که تنها دو راه برای یک خرید مطمئن وجود دارد.
- اول اینکه خرید را از یک فروشنده یا زنبوردار معتمد انجام دهیم. توصیه ما این است که به هیچوجه از کسانی که برای اولین بار با آنها برخورد میکنید عسل نخرید. حتی اگر عسل را از داخل کندو به شما میدهند.
- راه دوم این است که عسل را در یک آزمایشگاه معتبر آزمایش کنید. اگر چه این راه برای افراد عادی مقرون به صرفه نیست اما برای کسانی که به صورت عمده عسل تهیه میکنند میتواند گزینه مناسبی باشد.
پس از آزمایش عسل، آزمایشگاه یک برگه آزمایش عسل به شما میدهد که در آن تمام فاکتورهای مهم عسل از جمله ساکارز، فعالیت دیاستازی، رطوبت و … مشخص شده است.
در نظر داشته باشد که هیچ روش خانگی مثل تست عسل با کبریت یا تست عسل با آب سرد از نظر علمی تایید شده نیست و نمیتوان با آنها عسل طبیعی را عسل تغذیهای تشخیص داد.